Kjærsfeldt grundlægger dansk Uber Cup-sejr med flot skalp

27. APR 2024 • 16:48SPORT

Line Kjærsfeldt lagde for med sejr over verdens nummer ti, da Danmark vandt nøglekamp over USA med 5-0.

Danmarks kvindelige badmintonlandshold åbnede lørdag Uber Cup - badmintonkvindernes hold-VM - med en nøglesejr over USA.

På forhånd var dysten spået til at være en nøgleduel i forhold til at kunne gå videre, men det blev slet ikke så tæt, som danskerne frygtede. Danmark endte med at gøre rent bord og vinde 5-0.

Line Kjærsfeldt lagde fra land med en sejr over verdens nummer ti i sin single, inden doublen med Sara Thygesen og Maiken Fruergaard udbyggede føringen til 2-0. Line Christophersen afgjorde sagerne med en sejr i sin singlekamp.

Derfor var det hele afgjort, da Alexandra Bøje og Amalie Magelund vandt i double, før singlen Julie Dawall Jakobsen afsluttede en god dansk åbningsdag.

Line Kjærsfeldt, der selv er nummer 21 på verdensranglisten, åbnede dagen med en stor skalp, da hun slog Beiwen Zhang med cifrene 21-14, 13-21, 21-10.

Danskeren bragte sig foran med 6-0 og siden 10-1 i en forrygende start på første sæt.

Hun holdt et komfortabelt forspring gennem resten af sættet, som hun vandt på første sætbold.

I andet sæt var det amerikaneren, der pudsigt nok bragte sig foran med både 6-0 og 10-1, inden der blev balance i sæt.

Tredje sæt var mere lige i begyndelsen, men Kjærsfeldt trak fra ved at veksle 9-7 til en føring på 17-7, da hun vandt otte dueller i træk og kort efter sendte Danmark i front.

Sara Thygesen og Maiken Fruergaard vandt med 25-21, 21-13, 21-18 over Kerry Xu og Annie Xu, og Line Christophersen slog Esther Shi med 24-26, 21-14, 21-11.

Dernæst fejede Alexandra Bøje og Amalie Magelund gulv med deres modstandere, da det på bare 20 minutter lykkedes at vinde 21-3, 21-10.

Til sidst vandt Julie Dawall Jakobsen 21-19, 21-12 over verdensranglistens nummer 637, Ella Lin.

Danmarks øvrige modstandere i gruppespillet er Mexico og Sydkorea, der venter henholdsvis søndag og tirsdag i kinesiske Chengdu.

De to bedste går videre til kvartfinalerne. Sydkorea er storfavorit til at vinde gruppen, og med sejren over USA forventes Danmark nu også at gå videre, da Mexico ikke levnes chancer for at lave ravage i gruppen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU