Vinsmagning med et stænk citron og en vingummi

Vinsmagning med et stænk citron og en vingummi
Vinhandler Thomas Kristensen præsenterer en vin for de fremmødte til arrangementet. Privat foto
NOTITS | 25. MAR 2024 • 18:00
NOTITS
25. MAR 2024 • 18:00

Nyker havde besøg af Thomas Kristensen fra vinbutikken Hos Thomas.

Sidste onsdag samledes en lille, men trofast skare nykerboere i forsamlingshuset, hvilket skyldtes, at Nyker Pensionistforening sammen med Nyker Borgerforening havde inviteret alle byens beboere til vinsmagning.

Det fortæller formand for pensionistforeningen Sven-Erik Sørensen til Tidende, hvori han også ærgrer sig over, at der ikke var særligt mange, der havde tilmeldt sig, for de gik glip af en virkelig hyggelig og informativ aften, påpeger han.

Det var vinhandler Thomas Kristensen, indehaver af forretningen Hos Thomas i Rønne, der medbragte et udvalg af hvid- og rødvine, som deltagerne fik lejlighed til at smage på, mens han fortalte om vinenes oprindelse.

Indledningsvist smagte deltagerne på to hvidvine – en tysk Bodenschatz og en californisk Chardonnay, som lå i hver sin ende af smagsregistret. Vinhandleren havde ydermere medbragt vingummi og citronskiver, og deltagerne blev vildt overraskede over disses indflydelse på smagen, fortæller formanden.

Osteanretning

Dernæst kom der rødvin på bordet – en Bordeaux fra Frankrig efterfulgt af en italiensk Sangiovese og afslutningsvist en californisk Zinfandel, hvor deltagerne også blev højst overraskede over smagen, denne gang fordi en høj alkoholprocent gjorde, at vinen næsten smagte som portvin, fortæller og Sven-Erik Sørensen og fortsætter:

"Det var bestemt ikke alle, der var lige begejstrede – men så blev man da så klog".

Efter en osteanretning sluttede aftenen med portvin.

Borgerforeningens næste arrangement afholdes lørdag den 30. marts klokken 10 i form af et påskeløb i Morten Svendsens Have, hvor alle små og store børn, der gennemfører, vil få et lille påskeæg i præmie.

For pensionistforeningens vedkommende er næste arrangement et besøg den 10. april i Affaldstårnet på Bofas affaldsplads i Rønne, hvor deltagerne blandt andet skal høre om den nye form for affaldssortering.