Russer sigtes for knivdrab på ukrainske soldater i Bayern

29. APR 2024 • 17:44UDLAND

To ukrainske soldater var på orlov, da de i weekenden blev overfaldet med kniv i den sydtyske delstat Bayern.

Det kan ikke udelukkes, at der lå et politisk motiv bag, da to ukrainske soldater på orlov blev dræbt i det sydlige Tyskland lørdag.

Sådan lyder vurderingen fra anklagemyndigheden i München i en udtalelse, skriver nyhedsbureauet Reuters.

En 57-årig russisk statsborger er anholdt og sigtet i sagen.

Begge soldater blev stukket med kniv uden for et indkøbscenter i byen Murnau am Staffelsee lørdag aften.

Den ene ukrainer - en 36-årig mand - døde på stedet. Den anden - en 23-årig mand - døde efterfølgende på hospitalet.

De foreløbige undersøgelser peger på, at de tre mænd kendte hinanden forud for overfaldet. Alligevel vil anklagemyndigheden ikke udelukke, at det er et politisk motiv, der ligger bag drabene.

I en udtalelse siger Ukraines regering, at ukrainske embedsmænd mandag er i gang med at afklare, hvilke enheder i militæret ofrene tilhørte, ligesom de arbejder på at underrette ofrenes familier.

Den tyske regering har ikke ønsket at kommentere sagen.

Reuters har også bedt Ruslands ambassade i Tyskland om en kommentar, men ambassaden er ikke vendt tilbage på nyhedsbureauets henvendelse.

Murnau am Staffelsee ligger sydvest for München og cirka 30 kilometer nord for grænsen til Østrig. I byen er der lagt blomster og hilsner til minde om ofrene, skriver Reuters.

Drabene på de to ukrainere blev begået, lidt over en uge efter at to tysk-russiske statsborgere blev anholdt i Tyskland og sigtet for at planlægge sabotageangreb mod militæranlæg.

Ifølge den russiske ambassade i Tyskland har de tyske myndigheder dog ikke fremlagt beviser for, at de to sigtede skulle have forbindelse til Rusland.

Tyskland er ifølge landets myndigheder blevet et yndet mål for russiske spionageoperationer, efter at Rusland invaderede Ukraine i 2022.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU