Silkeborgs pokalhelt vil drikke hjernen ud

9. MAJ 2024 • 20:46SPORT

Matchvinder Oliver Sonne er klar til at feste hele natten efter Silkeborgs pokalfinalesejr over AGF.

Silkeborgenserne får en våd tur hjem fra København og en lang og festlig nat i Silkeborg efter torsdagens pokaltriumf i Parken.

Sådan lyder det fra Oliver Sonne, der blev matchvinder med den enlige scoring i 1-0-sejren over AGF.

Silkeborg har ikke planlagt nogen fejring på forhånd, men alt peger i retning af en alkoholfyldt aften, svarer Sonne, da han bliver spurgt om, hvordan spillerne skal fejre klubbens første pokaltitel i 23 år.

- Vi skal selvfølgelig forberede os til på søndag. Ej, vi skal drikke som et hul i jorden. Vi skal fejre med vores kærester, og bagefter skal os drenge have en mandetur, hvor vi kan drikke hjernen ud og virkelig hygge os. Det tror jeg, vi har brug for. Der bliver ikke holdt tilbage i aften.

- Vi har ikke planlagt noget, men jeg tror, at hele Silkeborg er i ekstase, når vi kommer hjem, siger matchvinderen.

Som bødekasseformand er det midtbanespilleren Pelle Mattssons ansvar at være festplanlægger. Han får travlt i bussen på vej hjem.

- Vi skal ud og have en masse øl. Jeg er super glad, det her er det største, jeg har prøvet i min karriere, så jeg glæder mig helt vildt til at fejre det. Vi har ikke planlagt noget, og jeg er endda bødekasseformand. Så nu skal jeg ud og kigge på, hvordan vi skal fejre det, siger Mattsson.

Fejringen startede allerede inde i nationalarenaen.

Da assistmageren Tonni Adamsen kommer forbi pressen efter sejren, har han en flaskeøl i hver hånd.

- Det er ikke til mig, siger en grinende Adamsen, som var han en skyldig teenager, "der holder noget for en ven".

Mens spillerne er opsatte på en høj promille, kommer cheftræner Kent Nielsen næppe til at være sejlende beruset. Direkte adspurgt, om han i lighed med spillerne "skal drikke hjernen ud" svarer han:

- Nej, det skal jeg ikke. Der er træning i morgen klokken 14.

- Jeg er også mere den stille type. Hvis vi har vundet en superligakamp, og jeg kommer hjem sent om natten, så skal jeg have en stille whisky. Jeg har det bedre med at fejre under ordnede forhold, lad os sige det sådan. Og så har vi også en kamp på søndag. Så træningen fredag bliver ikke aflyst.

- Der er langt hjem til Silkeborg, og vi kan sikkert nå at drikke os fulde, og det er lige før, vi kan nå at blive halvædru, inden vi er hjemme, siger Kent Nielsen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU