Dansker dedikerer VM-point til døtre: De må ikke være her

10. MAJ 2024 • 19:28SPORT

Leon Madsen havde sine to døtre i tankerne, da han fredag hentede point i nyt speedway-format i VM-serien.

Speedwaykøreren Leon Madsen hentede fredag tre point i historiens første sprintløb i VM-serien.

Den 35-årige dansker sluttede på andenpladsen bag briten Dan Bewley i nyopfindelsen, der fredag aften blev afprøvet for første gang i polske Warszawa forud for lørdagens grandprix.

Leon Madsen glæder sig over de tre point, som han vurderer kan hjælpe ham sidst på sæsonen, når der skal kåres en verdensmester. Men han afslører også, at han i disse dage er hårdt ramt på den private front.

- Jeg havde allermest ønsket mig, at mine to små piger var med hernede for at se far køre speedway, men det må de ikke få lov til.

- Jeg ville gerne have haft dem her, siger Leon Madsen.

Fra podiet dedikerede han fredagens tre VM-point til døtrene, men danskeren vil ikke gå i detaljer om, hvad der foregår omkring ham.

- Nej, det kan jeg ikke. Men der er nogen, der prøver at gøre det svært for mig, og det får de ikke lov til, slår Leon Madsen fast.

Selv om han har udfordringer på privatfronten, og han heller ikke betegner sin form på speedway-cyklen som den bedste, så følte han sig godt kørende fredag aften i Polens hovedstad.

Umiddelbart vender han tommelfingeren opad, når han bliver spurgt til det nye sprintløbsformat.

- Det er lidt anderledes og gør det mere spændende, at vi ikke kun kører om startplaceringen til grandprixet, men også kører om lidt ekstra point. Det kan måske gøre forskellen på at vinde eller tabe VM, siger Leon Madsen.

Danskeren rykker to placeringer frem til en delt femteplads i VM-stillingen i kraft af fredagens tre point, og han ser også positivt frem mod lørdagens grandprix på stadionbanen i Warszawa, hvor han i 2019 hentede sin første sejr.

- Jeg har vundet to gange på de her stadionbaner, og når jeg samtidig satte en af de hurtigste tider og blev nummer to her i sprintløbet, så føler jeg mig godt tilpas. Forhåbentlig kan jeg tage det med videre til grandprixet, siger han.

Grandprixet i Warszawa er sæsonens andet efter sæsonpremieren for to uger siden i Kroatien.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU