Novo Nordisk runder 30.000 ansatte i Danmark

2. MAJ 2024 • 09:00ERHVERV/POLITIK

Det seneste kvartal er antallet af Novo-ansatte i Danmark vokset med næsten 2000 personer.

Det er ikke kun omsætningen, der har vokseværk hos Novo Nordisk. Også antallet af ansatte skyder i vejret i takt med, at selskabet øger sin produktion og investerer mere i forskning.

Og selv om Novo Nordisk også ansætter på livet løs i udlandet, så kan det også mærkes på den danske beskæftigelse, at det går godt hos medicinalgiganten.

I forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for første kvartal fortæller Novo således, at man har rundet 30.000 ansatte i Danmark.

Ved udgangen af 2023 var der 28.692 personer på lønningslisten herhjemme, men i årets første tre måneder er det tal vokset med 1784, så der nu er 30.476 medarbejdere i Danmark.

Det svarer til knapt hver anden medarbejder globalt og til en vækst i antallet af danske medarbejdere på seks procent hen over bare tre måneder.

Novo Nordisk har ikke offentliggjort, præcis hvordan de mange ansatte er fordelt på de forskellige arbejdsområder.

Men selskabet har tidligere fortalt, at de ansatte i produktionen udgør omkring to tredjedele af den samlede medarbejderstab.

Omkring hver femte Novo-medarbejder er ansat inden for forskning, mens hver sjette er ansat på øvrige områder som eksempelvis administration.

Ud over de personer, der er ansat direkte hos Novo Nordisk, er medicinalvirksomheden også indirekte medvirkende til at skabe arbejdspladser hos selskabets mange underleverandører.

Det sker blandt andet i forbindelse med byggerierne af nye danske fabrikker og udvidelsen af de eksisterende faciliteter i blandt andet Hillerød og Kalundborg.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU