Enhedslisten skærper tonen i brandvarm debat om Israel

4. MAJ 2024 • 12:33ERHVERV/POLITIK

Vi protesterer, til Israel stopper besættelsen, siger Pelle Dragsted på årsmøde med stort mellemøstfokus.

Intet retfærdiggør Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, og hans regerings ageren i Gaza, og det er en historisk skamplet, når ellers fornuftige lande "forsyner ham med de bomber, som regner ned".

Det siger Enhedslistens politiske ordfører, Pelle Dragsted, i sin tale på partiets årsmøde lørdag.

- Intet, heller ikke Hamas’ bestialske terrorangreb, kan retfærdiggøre massedrabet på over 10.000 uskyldige børn. Ingen anden regering ville have fået lov til at sønderbombe boligområder, skoler, universiteter, hospitaler uden at være blevet ramt af fordømmelse og af omfattende sanktioner, siger Pelle Dragsted.

Enhedslistens årsmøde løber lørdagen ud og fortsætter søndag.

Internt i Enhedslisten er der indkommet en række forslag på årsmødet, som skal behandles søndag, og som netop har til hensigt at skærpe politikken omkring Israel og Gaza.

Politiken og Berlingske har beskrevet, hvordan blandt andet et forslag med overskriften "From the river to the sea, Palestine will be free", som 27 EL-medlemmer ifølge Berlingske står bag, skal behandles.

En af forslagsstillerne har sagt til Politiken, at vedtagelsen af et sådant forslag ville betyde, at Enhedslistens politik ville blive, at Israel skal ophøre som stat.

Udenrigsordfører for Enhedslisten Trine Pertou Mach har forinden årsmødets start udtalt sig til Berlingske og taget afstand fra netop den del.

På årsmødet, der afholdes digitalt, skal også forslag som "Enhedslisten er et anti-zionistisk parti" og "Boykot Israel" behandles.

Pelle Dragsted mener, at Enhedslisten fra første dag har haft den rette position og påpeger, at partiet både fordømmer antisemitisme og anden racisme:

- Vi bliver ved, indtil den dag den israelske besættelse ophører. Indtil den dag begge folkeslag kan leve i frihed og tryghed. Indtil den dag, vi får et frit Palæstina, siger Pelle Dragsted.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU