Dansk biotekselskab fastholder forventninger trods omsætningsvækst

2. MAJ 2024 • 18:43ERHVERV/POLITIK

Genmabs omsætning er vokset med 46 procent til i alt 4,1 milliarder kroner i årets første kvartal.

Trods øget omsætning på 46 procent holder danske Genmab fast i dets forventninger til 2024 om en omsætning på mellem 18,7 milliarder kroner og 20,5 milliarder kroner.

Det viser biotekselskabets regnskab for første kvartal, som er offentliggjort torsdag eftermiddag.

Genmab øgede omsætningen til 4,1 milliarder kroner fra 2,8 milliarder kroner i samme kvartal sidste år.

Genmab opfinder og udvikler antistofbehandlinger til bekæmpelse af kræft og andre sygdomme.

Det er et øget salg af kræftmidlet Darzalex og sklerosemidlet Kesimpta, der er den primære årsag til fremgangen i omsætningen.

Darzalex sælges af partneren Johnson & Johnson, mens Kesimpta sælges af partneren Novartis. Genmab modtager royalties for salget.

Johnson & Johnson er målt på børsværdi den fjerde mest værdifulde medicinalvirksomhed i verden, mens Novartis er det syvende mest værdifulde.

Begge partnere rapporterede i april om et salg af de to lægemidler, der var større end forventet.

Genmab forventer i 2024 en royaltyindtægt på mellem 12,6 og 13,3 milliarder kroner fra salget af Darzalex.

Senioranalytiker hos Sydbank Søren Løntoft Hansen peger på driftsomkostningerne, der er større end ventet, som en lidt skuffende del i regnskabet. Det fortæller han til MarketWire.

Det betyder nemlig, at driftsindtjeningen ikke når på højde på analytikernes prognose.

- Men jeg synes jo, at omkostningerne afspejler kvartalsvise udsving mere end et højere niveau for kapacitetsomkostningerne, end det der er meldt ud. Så det synes jeg ikke, at man skal se med stor bekymring på, siger analytikeren til MarketWire.

Driftsresultatet steg markant til 801 millioner kroner sammenlignet med første kvartal af 2023. Her var Genmabs driftsresultat på 417 millioner kroner.

Genmab opkøbte i starten af april det amerikanske biotekselskab ProFoundBio for 1,8 milliarder dollar, hvilket svarer til 12,5 millioner danske kroner.

Handlen gav Genmab rettighederne til tre lægemiddelkandidater til behandling af blandt andet kræft i æggestokkene.

I forbindelse med opkøbet præciserede Genmab, at dets driftsomkostninger ventes at lande i den øvre ende eller moderat over den oprindelige prognose på mellem 12,4 milliarder kroner og 13,4 milliarder kroner. Dette gælder stadig.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU