Påstand om Rønne Havn bringer bornholm.nu i Pressenævnet

NYHED | 25. APR 2024 • 21:10
Jakob Marschner
Journalist
NYHED
25. APR 2024 • 21:10

En påstand om at Rønne Havns årsregnskab er "falsk" får nu havnen til at sende netmediet bornholm.nu i Pressenævnet.

Artiklen er opdateret med Tidendes egen dækning af regnskabet og præcisering af parternes uenighed.

Det oplyste borgmester Jacob Trøst (K) ved kommunalbestyrelsens møde torsdag aften.

I en leder anfægter bornholm.nu korrektheden af Rønne Havns regnskab, fordi overskuddet blev præsenteret som rekordstort. Havnen har dogifølge haft et endnu større overskud et enkelt år, nemlig i 2018.

Rønne Havn mener ikke, at den fejl i præsentationen af regnskabet gør selve regnskabet falsk. Derfor vælger Rønne Havn nu at indklage bornholm.nu for Pressenævnet.

– Det er Rønne Havn A/S, der har indbragt sagen for Pressenævnet. Bestyrelsen er blevet orienteret. Jeg synes, at det er fint, at det skridt bliver taget. Vi forventer et vist niveau af vores medier, og det er voldsomt at skrive, at et regnskab er "falsk", siger Jacob Trøst til Tidende.

Chefredaktør undrer sig

Det undrer udgiver og ansvarshavende redaktør på bornholm.nu, Bjarne Hansen, at Rønne Havn hiver ham i Pressenævnet uden forudgående dialog.

– De har ikke bedt om at få bragt et genmæle, og de har naturligvis muligheden for at give deres version af sagen, siger han.

Det var i en leder på bornholm.nu, at Bjarne Hansen skrev, regnskabet fra Rønne Havn var falskt. Og det budskab fastholder han.

– Det er falskt at skrive, det er rekord, og de ved det. Det er næsten det værste ved det hele, siger han.